fbpx

Wat is decubitus?

Decubitus is de medische naam voor doorligplekken. Veel mensen hebben last van dergelijke vervormingen van de bovenste huidlaag als gevolg van druk door bijvoorbeeld langdurig in dezelfde houding te liggen of zitten.

Meer informatie

Doorligwonden voorkomen

SkinBreeze textiel beschermt de huid door het microklimaat op de huid goed te houden. Dit betekent dat de huid koel en droog blijft. Ook verlaagt het de wrijving op de huid en helpt het de druk te verdelen.

Meer informatie

SkinBreeze textiel uitproberen?

Binnenkort zullen wij de eerste versie van het SkinBreeze beddengoed gaan testen. Hier hebben wij u voor nodig! Wilt u meewerken aan de ontwikkeling en verbetering van ons textiel? Vul dan onderstaand formulier in. Wij zullen contact met u opnemen zodra de producten klaar zijn om te testen.

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen omtrent SkinBreeze en haar producten!

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u via de mail op de hoogte van de laatste ontwikkeling.

Volg ons op de socials

Hier plaatsen wij regelmatig berichten over onze ontwikkelingen.

Heeft u een vraag?

Vul dan onderstaand contactformulier in en wij zullen u zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

   
   

   
   

   

   

   

   

  Doorligplekken voorkomen

  Vraag hier uw testproduct aan

    

    

    

    


    


    
    

   Doorligplekken

   Veelal ‘doorligwonden’ genoemd

   Doorligplekken ontstaan door druk en wrijvingop de huid. Gewoonlijk veranderen we bij liggen of zitten regelmatig van houding zodat hetzelfde stuk huid nooit lang bekneld raakt. Dat doen we ongemerkt, ook in onze slaap.

   Doorligplekken komen vooral voor bij mensen die lang op bed liggen of bijvoorbeeld in een rolstoel zitten en moeilijk zelf van houding kunnen veranderen. De huid raakt dan te lang bekneld. Op de plekken van de huid waar het lichaam op rust, worden de kleine bloedvaten dichtgedrukt waardoor de huid of de lagen onder de huid kunnen afsterven.

   Als de druk lang duurt kunnen er rode plekken, blaren en wonden ontstaan. Dit noemen we doorligplekken, doorligwonden of decubitus. Doorligplekken komen het meeste voor op plekken zoals, het achterhoofd, de hielen en het stuitje. Dit komt doordat op deze plekken het bot dicht bij de oppervlakte van de huid zit.

   Voorkom doorligplekken

   Wetenschap heeft aangetoond dat druk, wrijving en vooral het microklimaat op de huid de belangrijkste oorzaken zijn bij het ontstaan van doorligplekken. Het microklimaat op de huid is een combinatie van temperatuur, vochtigheid en ventilatie op en rondom de huid. Bij een hogere temperatuur en luchtvochtigheid is het risico op het ontstaan van doorligplekken groter.

   Het is belangrijk om doorligplekken zoveel mogelijk te voorkomen of snel te behandelen. Voorkomen is beter dan genezen. SkinBreeze textiel beschermt de huid en zorgt ervoor dat de huid koel en droog blijft. Ook verlaagt het de wrijving op de huid en helpt het de druk te verdelen. Hierdoor kan SkinBreeze textiel bijdragen aan het voorkomen van doorligplekken.

   De voordelen van SkinBreeze

   Vochtregulerend

   Verkoelend

   Glad en zacht

   Druk verlagend