fbpx

Doorligwonden voorkomen

met SkinBreeze textielproducten

Een doorligwond, ook wel decubitus genoemd, is een pijnlijke wond die ontstaat als mensen langdurig liggen (bijvoorbeeld in een zorginstelling) of in een rolstoel zitten. Doorligwonden genezen niet snel. Hierdoor moeten patiënten soms drie keer zo lang in een zorginstelling blijven.
Wetenschappers hebben aangetoond dat druk, wrijving en vooral het microklimaat op de huid belangrijke oorzaken zijn bij het ontstaan van doorligwonden. Het microklimaat op de huid is een combinatie van temperatuur en vochtigheid. Bij een hogere temperatuur en luchtvochtigheid is het risico op het ontstaan van doorligwonden groter.

Doorligwonden komen het meest voor op plekken zoals het achterhoofd, de hielen en het stuitje. Dit komt doordat op deze plekken het bot dicht bij de oppervlakte van de huid zit.

Doorligwonden voorkomen? SkinBreeze Textiel!

SkinBreeze biedt verademing

SkinBreeze textiel beschermt de huid door het microklimaat goed te houden. Dit betekent dat de huid koel en droog blijft. Ook verlaagt het de wrijving op de huid en helpt het de druk te verdelen. Hierdoor kan SkinBreeze textiel bijdragen aan het voorkomen van doorligwonden.

Wilt u meer weten over hoe SkinBreeze kan helpen uw huid te beschermen? Neem dan contact met ons op of vraag hieronder een testproduct aan.

Bronnen:
 • A consensus document (2010). International review: Pressure ulcer prevention: pressure, shear, friction and microclimate in context. Wounds International, London
 • Romanelli, M., Clark, M., Gefen, A., Ciprandi, G. (2018). Science and Practice of Pressure Ulcer Management. Springer-Verlag London

Testproduct aanvragen?

Binnenkort zullen wij de eerste versie van het SkinBreeze beddengoed gaan testen. Hier hebben wij u voor nodig! Wilt u meewerken aan de ontwikkeling en verbetering van het SkinBreeze textiel? Vul dan onderstaand formulier in. Wij zullen contact met u opnemen zodra de producten klaar zijn om te testen.

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen omtrent SkinBreeze en haar producten!

Vraag hier uw testproduct aan

   

   

   

   


   


   
   

  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

  Wij houden u via de mail op de hoogte van de laatste ontwikkeling.

  Volg ons op de socials

  Hier plaatsen wij regelmatig berichten over onze ontwikkelingen.

  Heeft u een vraag?

  Vul dan onderstaand contactformulier in en wij zullen u zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

    
    

    
    

    

    

    

    

   De voordelen van SkinBreeze

   Vochtregulerend

   Verkoelend

   Glad en zacht

   Druk verlagend