fbpx

Doorligwonden voorkomen

met SkinBreeze textielproducten

Een doorligwond, ook wel decubitus of doorligplek genoemd, is een pijnlijke wond die ontstaat als mensen langdurig liggen (bijvoorbeeld in een zorginstelling) of in een rolstoel zitten. Doorligwonden genezen niet snel. Daarom moeten patiënten soms drie keer zo lang in een zorginstelling blijven.

 

Wetenschappers hebben aangetoond dat druk, wrijving en vooral het microklimaat op de huid belangrijke oorzaken zijn bij het ontstaan van doorligwonden. Het microklimaat op de huid is een combinatie van temperatuur en vochtigheid. Bij een hogere temperatuur en luchtvochtigheid is het risico op het ontstaan van doorligwonden groter.

 

Doorligwonden komen het meest voor op plekken zoals het achterhoofd, de hielen en het stuitje. Dit komt doordat op deze plekken het bot dicht bij de oppervlakte van de huid zit.

Doorligwonden voorkomen? SkinBreeze Textiel!

SkinBreeze biedt verademing

SkinBreeze textiel bestaat uit meerdere lagen met elk een eigen werking. Door de samenwerking van deze lagen blijft het microklimaat op de huid zo gezond mogelijk. Dit betekent dat de huid koel en droog blijft. Daarnaast verlaagt het textiel de wrijving op de huid en helpt het de druk te verdelen. Hierdoor kan SkinBreeze textiel bijdragen aan het voorkomen van doorligwonden.

 

Als u meer wilt weten over de manieren waarop SkinBreeze uw huid beschermt, kunt u gerust contact met ons opnemen. Daarnaast kunt u hieronder een testproduct aanvragen.

Bronnen:

 

  • A consensus document (2010). International review: Pressure ulcer prevention: pressure, shear, friction and microclimate in context. Wounds International, London
  • Romanelli, M., Clark, M., Gefen, A., Ciprandi, G. (2018). Science and Practice of Pressure Ulcer Management. Springer-Verlag London

Testproduct aanvragen?

De eerste reacties op de testversies van ons SkinBreeze beddengoed zijn positief! Omdat we binnenkort willen starten met de productie van het beddengoed willen we graag meer feedback op onze producten. Hiervoor hebben wij u nodig! Wilt u meewerken aan de ontwikkeling en verbetering van het SkinBreeze textiel? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan contact met u op.

Vraag hier uw testproduct aan

 

 
 

 

 

 
 

De voordelen van SkinBreeze

Vochtregulerend

Verkoelend

Glad en zacht

Druk verlagend