fbpx

“Wanneer ik 's nachts een hypo krijg, transpireer ik mijn bed uit”

“Wanneer ik 's nachts een hypo krijg, transpireer ik mijn bed uit”

Rian Janssen is 51 jaar en al vanaf 9 jaar Diabetespatiënt. Door de hevige hypo’s heeft Rian erg veel last van nachtzweten. Hierdoor raakt haar beddengoed volledig doorweekt. Sinds enkele weken slaapt Rian met de SkinDream testproducten waardoor haar slaap is verbeterd. Rian vertelt over haar leven met diabetes en haar ervaring met SkinDream. 

Vanaf je 9e jaar heb je Diabetes, type 1. In welke mate wordt jouw leven beheerst door Diabetes?
Door mijn diabetes heb ik een nieraandoening gekregen en ben ik slechtziend geworden. Gelukkig door mijn blindengeleidehond “Grant” kan ik bijna overal veilig naar toe (zie foto). Daarnaast heb ik veel last van hypo’s waarbij er sprake is van een sterke daling van mijn bloedsuikerspiegel. Als ik een hypo krijg, brengt dit veel ellende met zich mee waaronder hevig (nacht)zweten. Je kunt dus wel stellen dat diabetes mijn leven, en dat van mijn gezin,behoorlijk beheerst.

Wat gebeurt er als je een hypo krijgt?
Wanneer ik ‘s nachts een hypo krijg transpireer ik mijn bed uit. Mijn beddengoed is dan helemaal nat. In het verleden waren mijn hypo’s zo erg dat mijn man vaak 112 moest bellen. Gelukkig komt dat niet meer zo vaak door omdat ik een nieuwe insulinepomp met een sensor heb gekregen. De sensor zet de pomp uit op het moment dat ik een hypo krijg. Toch kan mijn bloedsuikerwaarde nog steeds enorm zakken met als gevolg hevig transpireren.

Wat vind je het meest vervelend aan nachtzweten?
Na een hypo zijn mijn kussen, hoeslaken en dekbedovertrek helemaal nat en hierdoor krijg ik het ontzettend koud. Tot voor kort gebruikte ik een molton van katoen en polyester en een hoeslaken van jersey. Sinds kort gebruik ik de beddengoed producten van SkinDream en na een hevige zweetbui blijven mijn kussensloop en hoeslaken droog.

Wat was je eerste indruk over de SkinDream kussensloop en hoeslaken?
Toen ik het hoeslaken op mijn bed deed, leek het dun en koud aan te voelen. Dit bleek niet het geval. Het lijkt wel of het zich aan de temperatuur van je lichaam aanpast. Het ligt heerlijk en het slaapt heerlijk!

Merk je duidelijk verschil tussen je oude kussensloop en hoeslaken en de SkinDream kussensloop en hoeslaken?
Ja het verschil is duidelijk merkbaar. Zoals ik eerder aangaf, waren mijn kussensloop en hoeslaken na een hypo volledig doorweekt. Zelfs mijn matras was dan vaak helemaal nat. Bij de SkinDream producten is dit niet het geval. Alleen mijn schouders zijn nog nat, maar dat komt omdat ik onder een katoenen dekbed slaap. Het SkinDream dekbedovertrek zou voor mij een goede uitkomst kunnen zijn.

Ben je aangesloten bij een forum van Diabetespatiënten om tips en ervaringen te delen?
Ja, ik ben lid van de Diabetes vereniging en het Diabetesfonds. Daarnaast ben ik ook lid van een diabetes Facebookpagina. Binnen deze groep heb ik mijn ervaringen met SkinDream al gedeeld. Als je last hebt van nachtzweten, dan is het de investering zeker waard. Het is ontzettend fijn materiaal.

Wil u net zo lekker slapen als Rian?

Klik dan hier!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.