fbpx

Testslaper enthousiast over SkinDream kussenslopen!

Testslaper enthousiast over SkinDream kussenslopen!

De testfase van de SkinDream beddengoed producten is een belangrijk onderdeel van het ontwikkelingsproces. In mei zijn verschillende testslapers van start gegaan met het testen van SkinDream kussenslopen. Nancy van de Ruit, schrijfster van het boek “De overgang: meer dan een Hot Flash” en eigenaar van Facebook community “Hot Flash & The Gang” was één van de testpersonen. Lees het verhaal over Nancy en over haar slaapervaring met de SkinDream kussenslopen.

De artsen zeiden dat dit niet zou gebeuren, maar het gebeurde toch…
In 2010 kwam Nancy door een operatie onverwacht in de overgang. Ze was toen 44 jaar. “Door de operatie verloor ik een eileider en mijn eerste vraag was of ik in de overgang zou komen. De artsen zeiden dat dit niet zou gebeuren, maar het gebeurde toch”. Het leven van Nancy veranderde drastisch en bestond grotendeels uit opvliegers, concentratieproblemen, spier en gewrichtsklachten, hartritmestoornissen en slapeloosheid.

Wil u net zo lekker slapen als Nancy?

Klik dan hier!

Zo hevig nachtzweten dat ik mij meerdere malen per nacht moest omkleden…

Tijdens de overgang heeft een groot deel van de vrouwen last van opvliegers waarbij er sprake is van oververhitting, hartkloppingen en hevig transpireren. Vooral nachtzweten, als gevolg van opvliegers, brengt veel ellende met zich mee. Nancy vertelt: “Wanneer ik ’s nachts een opvlieger krijg, lopen de druppels daadwerkelijk van mijn gezicht en hals. In de eerste jaren van mijn overgang, moest ik mij meerdere malen per nacht omkleden omdat mijn nachtkleding doorweekt was. En ontelbaar vaak draaide ik mijn klamme/natte kussen om op zoek naar een droog plekje”. Nancy heeft veel kussens, matrassen en verschillende soorten beddengoed aangeschaft in de hoop de nachten iets meer dragelijk te maken. Na elke aankoop waren haar verwachtingen hoog, maar helaas leverde geen van de producten het gewenste effect.  Inmiddels heeft Nancy de ergste tijd achter de rug. Zoals ze zelf zegt “Ik zit in de herfst van de overgang, maar de opvliegers zijn er nog steeds”. Gelukkig niet meer 4 à 5 keer per uur, maar als ze komen dan zijn ze hevig.

 

Het is voor mij onbegrijpelijk, maar de sloop werd gewoon niet nat…

Nancy heeft twee verschillende SkinDream kussenslopen voor ons getest. De slopen zijn gemaakt van verschillende materialen, met een andere structuur op basis van de SkinBreeze textieltechnologie. Nancy vertelt: “Bij de eerste sloop viel mij direct op hoe koel het glad het kussen aanvoelt, waardoor het plekje waarop je ligt een aangename temperatuur aanneemt en niet gaat broeien. Bij de eerste zweetbui wilde ik gelijk mijn kussen keren, maar tot mijn verbazing zette het zweten niet echt door”. Nachtzweten komt van binnenuit en is dus niet helemaal te voorkomen. Toch had Nancy het gevoel dat de zweetbui stagneerde: “Het is voor mij onbegrijpelijk, maar de sloop werd gewoon niet nat.” Nancy heeft de eerste testweek verrassend goed geslapen. Ze werd minder vaak wakker omdat draaien en zoeken naar een koel en droog plekje niet nodig was. Wilt u meer weten over de ervaring van Nancy met de eerste kussensloop? Lees hier haar blog.

Gek genoeg, wanneer ik dan voelde was de sloop toch kurkdroog….

De week daarna was de tweede SkinDream kussensloop aan de beurt. Ondanks dat Nancy ook op deze sloop beter heeft geslapen dan ze in lange tijd heeft gedaan, merkte ze wel een verschil in vergelijking met sloop nr. 1: “Deze sloop was ook koel, zacht en glad, maar wanneer ik er een poosje op lag, begon het toch wat warm en broeierig aan te voelen”. Ook laat Nancy weten dat bij het draaien van haar hoofd, op zoek naar een koel plekje, de buitenste stof even aan haar gezicht bleef plakken: “Dit wekte bij mij de indruk, zeker na een zweetbui, dat de sloop nat moest zijn. Hierdoor kreeg ik de neiging om mijn kussen te keren met als gevolg dat je onrustiger slaapt. Gek genoeg, wanneer ik dan voelde was de sloop toch kurkdroog”. Deze week heeft Nancy wat minder goed geslapen dan de week daarvoor en daarom heeft de eerste kussensloop duidelijk haar voorkeur. Nancy: “Misschien heeft mijn lyrische ervaring met de eerste kussensloop daar wel voor gezorgd en waren mijn verwachtingen torenhoog en daardoor moeilijk te evenaren.” Wilt u meer weten over de ervaring van Nancy met de tweede kussensloop?

Ik ben ontzettend enthousiast over de SkinDream kussenslopen en had gehoopt dat deze producten negen jaar eerder waren uitgevonden…

Toch is Nancy erg blij met de SkinDream slopen, want het nachtelijk zweten is stukken minder geworden. “Ik ben ontzettend enthousiast over de SkinDream kussenslopen en had gehoopt dat deze producten negen jaar eerder waren uitgevonden. Opvliegers en nachtzweten zijn de grootste kwelgeesten en zorgen dat veel vrouwen weer klachten krijgen die daaruit voorkomen, zoals geheugen en concentratiestoornissen, oververmoeidheid en stemmingswisselingen”. De keren dat Nancy ’s nachts wakker is geworden met de SkinDream kussensloop is verminderd van 20 á 30 keer per nacht naar 5 á 10 keer. Een hele vooruitgang dus!

 

Ik wil vrouwen helpen om de overgang bespreekbaar te maken…

De overgang is voor veel vrouwen nog steeds een taboe, terwijl 1,6 miljoen vrouwen in Nederland in de overgang zitten. Elke vrouw ervaart de overgang anders. De een ervaart hevige klachten, terwijl de ander amper iets merkt. Veel vrouwen stuiten op onbegrip vanuit de omgeving waardoor de klachten alleen maar erger worden. Nancy wil het doorbreken: “Ik wil vrouwen helpen om de overgang bespreekbaar te maken, en heb daarom ontelbare gesprekken gehad. Door deze gesprekken ben ik begonnen met het opschrijven van alle ervaringen”. Dit bleek een succes waarnaar haar verhalenbundel “De overgang: meer dan een Hot Flash” volgde. Daarnaast richtte Nancy de Facebook Community “Hot Flash & The Gang op” waar Nancy haar ervaringen met anderen vrouwen deelt.

Wil u net zo lekker slapen als Nancy?

Klik dan hier!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.