fbpx

“Sinds ik SkinDream gebruik is mijn slaap flink verbeterd”

“Sinds ik SkinDream gebruik is mijn slaap flink verbeterd”

Dylan van Baarle, professioneel wielrenner bij team INEOS Grenadiers, is enthousiast gebruiker van SkinDream beddengoed producten tegen nachtzweten. In een eerder interview liet Dylan weten veel last te hebben van nachtzweten. Terwijl een goede nachtrust voor een topsporter juist van groot belang is. Samen met Dylan blikken we kort terug op een aantal belangrijke momenten van afgelopen jaar en hoe SkinDream heeft bijgedragen aan zijn nachtrust.

Je hebt een bijzonder jaar met team INEOS achter de rug. Hoe kijk je daarop terug?
Mijn jaar begon goed bij de Santos Tour Down Under (Australië) waar ik uiteindelijk na een mooie koers als vijfde eindigde in het eindklassement. Ik voelde me topfit en keek uit een naar een geweldig fietsjaar. Helaas sloeg kort daarna Corona in waardoor alles veranderde. Ik zat op dat moment in Zuid-Afrika voor een trainingsstage, ter voorbereiding op de ronde van Vlaanderen, maar door de snelle verspreiding van het virus moest ik eerder naar huis. De eerste lockdown was een moeilijke periode. Ik zat in mijn huis in Monaco en zag wekenlang niemand. Mijn hometrainer werd mijn beste vriend, samen legden we vaak meer dan 160 km per dag af. Een andere keuze had ik niet, want buiten fietsen was verboden.

In augustus begon de Tour de France. Hoe heb je deze race ervaren?
Van de Tour had ik persoonlijk iets meer verwacht. Ondanks dat ik in goede vorm was, heb ik nooit echt het goede gevoel gehad tijdens die drie weken. Mijn mooiste herinnering aan de Tour de France was het jaar ervoor in 2019. We sloten die editie toen winnend af met Egan Bernal. Dat was heel speciaal en die herinnering zal ik altijd met me meenemen. Gelukkig heb ik na de Tour de France van dit jaar wel een goed WK in Italië gereden. De week ervoor heb ik voldoende rust genomen, omdat ik voelde dat mijn lichaam dat nodig had. Dat goede gevoel heb ik kunnen meenemen naar de ronde van Vlaanderen en naar de Vuelta in Spanje.

Hoe ziet een rustdag tijdens de Tour de France er voor jou uit?
Tijdens zo’n dag doen we zo min mogelijk. We slapen een beetje uit en na het ontbijt springen we de fiets op voor een rustige rit. Verder bestaat zo’n dag uit lunchen, massages, fysio en een goed diner. De rustdagen vliegen altijd erg snel voorbij.

De Vuelta in Spanje was je laatste belangrijke wedstrijd in 2020. Wat doe je in de weken daarna om te herstellen?
De Vuelta was ook de laatste wedstrijd van het seizoen. Daarna hoefde ik dus ook niets meer te doen. Af en toe heb ik de fiets gepakt, gewoon omdat ik fietsen echt ontzettend leuk vind. Daarnaast heb ik dingen kunnen doen die je tijdens het fietsseizoen niet doet, zoals het bezoeken van een aantal mensen die dicht naast me staan. Normaal gesproken zou ik ook erop uitgaan met vrienden en een vakantie boeken naar een zonnige bestemming. Helaas gooide Corona, net zoals bij vele anderen, roet in het eten.

Hoe heb je geslapen tijdens de Tour de France en de Vuelta in Spanje?
Sinds ik de producten van SkinDream gebruik is mijn nachtrust flink verbeterd. Ik merk dat ik constanter slaap, minder zweet waardoor ik veel meer uitgerust wakker wordt. Als ik zweet, dan zweet ik namelijk over mijn hele lichaam met als resultaat doorweekt beddengoed en ik word in dat geval ook regelmatig tussendoor wakker.

Is het duidelijk merkbaar als je een nacht zonder SkinDream hebt geslapen?
Ja, absoluut. In de Vuelta heb ik een paar keer zonder SkinDream geslapen omdat het beddengoed in de was zat. Je merkt gelijk dat het andere beddengoed een stuk warmer aanvoelt. Hierdoor bleef ik maar woelen en kwam minder goed in slaap. Bij een belangrijke race wil ik dit natuurlijk niet want het heeft direct invloed op mijn functioneren de volgende dag.

Hoe belangrijk is een goede nachtrust voor jou als topsporter?
Een goede nachtrust is essentieel voor mijn herstel. Het helpt mij om de dag erna weer op en top te presteren. Wanneer ik minder goed slaap en dit houdt een aantal dagen aan, is dit duidelijk merkbaar in een grote race. De SkinDream producten neem ik daarom nu overal mee naar toe, zelfs op trainingskamp. Het voelt gewoon goed en ik slaap helemaal top!

Wat zijn je plannen voor 2021?
Volgend jaar wil ik in de kasseienklassiekers mooie resultaten neerzetten. Dat is het grote doel! Daarna wil ik graag deelnemen aan de Tour, en wie weet, naar de Olympische Spelen.

Wil u net zo lekker slapen als Dylan?

Klik dan hier!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.