Oorzaken nachtzweten

SkinBreeze biedt inzicht

Veel mensen hebben ‘s nachts last van overmatig zweten. Soms zo erg dat nachtkleding en/of beddengoed gedurende de nacht vervangen moet worden. Dit kan een slaaptekort veroorzaken. Er zijn verschillende oorzaken van overmatig nachtzweten. Er kunnen medische of hormonale factoren in het spel zijn, maar ook leefstijl en slaapgewoontes spelen mee.

 

Medische / hormonale oorzaken

Ontstekingen, infecties, gebruik van bepaalde medicijnen, diabetes en kanker (bijvoorbeeld leukemie) kunnen allemaal oorzaken zijn van nachtzweten. Verder kan bij vrouwen een recente zwangerschap of de overgang aanleiding geven tot nachtzweten. Bij aanhoudend nachtelijk zweten, zeker als er ook andere symptomen zoals koorts, gewichtsverlies en vermoeidheid zijn, is het belangrijk om een arts te raadplegen.

Oorzaken nachtzweten | SkinBreeze biedt u inzicht en een oplossing
Oorzaken nachtzweten? SkinBreeze biedt inzicht én een oplossing!

Leefstijl en slaapgewoontes

Leefstijl en slaapgewoontes kunnen ook een belangrijke rol spelen bij nachtzweten. Voorbeelden hiervan zijn lichamelijke inspanning vlak voor het slapen, een te warme slaapkamer, of te weinig ventilatie.

 

Nachtzweten kan ook ontstaan door het nuttigen van bepaalde voeding of drank, zoals bij het drinken van koffie en alcohol, of het eten van pittig voedsel. Dit wordt vaak niet bestempeld als nachtzweten, omdat er geen sprake is van een onderliggend medisch probleem. Toch kan dit bij veel mensen een belangrijke (mede) oorzaak zijn.

 

Het is belangrijk om bij aanhoudende problemen een huisarts te raadplegen. Daarnaast is er een aantal zaken die zelf gedaan kunnen worden, om de effecten te verminderen en de nachtrust te verbeteren.

Een oplossing voor nachtzweten uitproberen?

Indien u qua leefstijl en/of voeding zelf iets kunt doen tegen nachtzweten, raden we u vanzelfsprekend aan dit allereerst te proberen. Blijft u last houden van nachtzweten? Dan kan SkinBreeze textiel u de uitkomst bieden. Binnenkort gaan wij de eerste versie van het SkinBreeze beddengoed testen. Wilt u meewerken aan de ontwikkeling en verbetering van het SkinBreeze textiel? Vul dan onderstaand formulier in.

Vraag hier uw testproduct aan

 

 
 

 

 

 
 

De voordelen van SkinBreeze

Vochtregulerend

Verkoelend

Glad en zacht

Druk verlagend